miercuri, 29 octombrie 2014
Trei tone de alimente, apă, pături şi saltele, transportate în Mehedinţi, pentru sinistraţi
Trei tone de alimente - conserve cu pateu şi carne de porc -, apă, pături şi saltele din Rezervele de Stat au fost transportate, marţi, din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, în Mehedinţi, pentru sinistraţii inundaţiilor, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Sursa http://www.mediafax.ro/social/mai-trei-tone-de-alimente-apa-paturi-si-saltele-transportate-in-mehedinti-pentru-sinistrati-13281663
luni, 27 octombrie 2014
Project management
Project management is the process and activity of planning, organizing, motivating, and controlling resources, procedures and protocols to achieve specific goals in scientific or daily problems. A project is a temporary endeavor designed to produce a unique product, service or result read more
Cum alegem salteaua si perna
Petrecem o treime din viaţă dormind, iată de ce salteaua şi perna trebuie alese cu grijă, pentru a nu ne crea sau agrava problemele de sănătate. Specialistul nostru ne spune care sunt criteriile de care să ţinem cont când le cumpărăm. mai mult
Traduceri Germana Timisoara
Traduceri autorizate din/in lb germana, indiferent de terminologie sau urgenta (acte auto, acte studii, acte jurifice, tehnice etc) dar si disponibilitate 7 zile/7. traducerile autorizate presupun stampila si semnatura traducatorului, in speță subsemnata Koller Nicoleta mai mult
Rent a car Timisoara
Inchirieri masini in sistem rent a car in Timisoara pentru persoane fizice cat si pentru firme. Agar Company pune la dispozitie o gama variata de masini dotate si verificate conform standardelor internationale. mai mult
duminică, 19 octombrie 2014
Sfaturi ca să cumperi cea mai bună saltea de pat
Aproape în fiecare dimineaţă te trezeşti obosită, cu dureri de gât, de muşchi şi de spate? E foarte posibil ca salteaua pe care dormi să fie de vină, iar în acest caz ai o singură opţiune: de a cumpăra una nouă. Specialiştii magazinelor Dormeo şi Salterra ne spun la ce să fim atenţi atunci când dorim să cumpărăm salteaua de pat, astfel încât să ne protejăm sănătatea.
Care e mărimea potrivită?
Dimensiunile saltelei trebuie să se potrivească atât cu somiera cât şi cu dimensiunile patului. În magazine vei găsi mărimi clasice dar saltelele de pat pot fi şi personalizate, după preferinţele tale. Salteaua nu trebuie să fie nici mai mică, nici mai mare decât dimensiunea somierelor. Dacă este mai mare, nu se va potrivi cu somiera, iar dacă este prea mică se va mişca, iar somnul tău nu va fi unul odihnitor.
Salteaua trebuie să protejeze coloana vertebrală
Când alegi o saltea, asigură-te că oferă suportul corespunzător coloanei vertebrale. Dacă salteaua este prea tare, în timpul somnului, dacă dormi pe spate, coloana va fi super-cambrată, iar dacă este prea moale atunci corpul va lua poziţia „castron”, iar coloana se va curba, adoptând o poziţie nefirească. Chiar dacă în prezent nu ai probleme cu spatele, alegerea corectă a saltelei poate influenţa prezenţa sau absenţa acestor afecţiuni pe viitor.
Atenţie la confortul oferit!
Salteaua de pat trebuie să fie foarte confortabilă. Aceasta înseamnă că trebuie să te simţi bine când eşti înstinsă pe ea, că te poţi relaxa oricând atunci când te aşezi. Multe magazine îţi oferă posibilitatea de a proba salteaua de pat gratuit, timp de câteva săptămâni, pentru a stabili dacă este cea potrivită pentru tine.
Calitate, igienă şi protecţie
În general, folosim o saltea ani la rând. Dormim, ne odihnim, uneori mâncăm, ne uităm la televizor stând pe saltea. Astfel, salteaua poate deveni oricând o sursă de bacterii şi microbi, un loc propice pentru dezvoltarea acarienilor. Când alegi o saltea, optează pentru modele anti-alergice şi care sunt tratate împotriva microorganismelor.
Alege în funcţie de preţ
De obicei, o saltea de pat costă destul de mult, însă există modele de foarte bună calitate, care au un preţ accesibil. Mare atenţie! Alege în funcţie de propriul confort! Dacă vei cumpăra o saltea scumpă în ideea în care este de calitate, s-ar putea să constaţi că nu ţi se potriveşte: fie este prea fermă, fie este prea moale. Pe de altă parte, având în vedere că salteaua se schimbă la 7-10 ani, nu este cazul să faci compromisuri! Cumpără cea mai bună saltea pe care ţi-o permiţi!
Ce somieră cumperi
Somierele sunt concepute să se potrivească perfect cu salteaua de pat. Combinaţia potrivită între saltea şi somieră îţi oferă garanţia unei poziţii corecte a coloanei vertebrale în timpul somnului şi îţi asigură susţinerea de care ai nevoie.
O dată la un anumit interval, în special în primele şase luni de utilizare, răsuceşte salteaua de pe-o parte pe alta şi de-a lungul, şi de-a latul pentru ca umplutura să se stabilizeze foarte bine.
Ce tipuri de saltele există în magazine?
Specialiştii salterra.ro ne spun care sunt tipurile de saltele de pat pe care le găsim în magazine, care sunt diferenţele între ele şi ce beneficii aduc sănătăţii.
Saltele cu arcuri
Beneficii: foarte bună susţinere, confort, foarte bună circulaţie a aerului în interiorul saltelei, durabilitate. Calitatea saltelelor cu arcuri depinde de grosimea firului de sârmă din oţel dar şi de numărul de arcuri prezent în saltea.
Saltele din spumă clasică
Beneficii: susţin coloana în poziţie corectă, spuma profilată oferă susţinere adaptată fiecărei părţi a corpului, oferă suport şi permit mişcarea naturală în timpul somnului, sunt hipo-alergenice, cu proprietăţi anti-microbiene.
Saltele din spumă cu memorie de formă
Spuma cu memorie de formă este un material vasco-elastic, sensibil la căldură, care se adaptează perfect la temperatura corpului, reduce necesitatea de a schimba poziţia în timpul nopţii. Beneficii: spuma cu memorie de formă se adaptează perfect la temperatura corpului şi distribuie presiunea acestuia punct cu punct. Reduce numărul mişcărilor în timpul nopţii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Saltele din latex
Latextul este un material natural, anti-alergic, ce permite saltelei să respire. Cu cât densitatea latexului este mai mare, cu atât salteaua va fi mai fermă. Beneficii: circulaţie foarte bună a aerului în interiorul saltelei, confort excelent, relaxarea coloanei, material foarte rezistent, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. Sursa click.ro
luni, 13 octombrie 2014
Românii ţin banii la saltea
Mai mult de jumătate din românii majori au economisit sume de bani pe parcursul anului 2010, arată un studiu al Daedalus Milward Brown comandat de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Aceasta este vestea bună pentru bănci, există însă şi o veste proastă. Majoritatea celor care au economisit au preferat să ţină banii în casă, nu la bancă. „53% din românii care economisesc preferă banii lichizi, 32% depun banii în conturi curente, 13% au depozite la termen în lei sau altă monedă, iar 12% investesc în asigurări de viaţă/pensii private", arată studiul citat. Sursa romanialibera.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)